King of the river 2018

Drammen Rivercup kåret ifjor sine første vinnere. Martin Helseth fra Aalesunds roklubb vant klassen Senior singlesculler og ble kronet med tittelen ”King of the River”. Vi har vært i kontakt med han og hørt hva han tenker før en ny sesong.

DR:        Gratulerer med seieren ifjor, Martin!

Vi gleder oss veldig til årets regatta og du har en spesiell rolle, som historiens første ”king of the River”. Hvor lenge varte seiersrusen?

M:          Haha, takk for det!

Det var absolutt en av de gøyeste regattaene ifjor.
Å vinne med så mange tilskuere langs elvebredden var utrolig!
Seiersrusen varte godt ut i neste uke når hverdagen og hardtreninga begynte igjen.            

DR:        Konge av Drammen, det er vel en tittel flere i elitegruppa kunne tenke seg. Har du merket noe misunnelse?

M:          Tittelen og seieren var det selvfølgelig mange som ønsket seg. Spesielt siden dette var første regatta vi har deltatt i hvor det har vært pengepremier. Det kan fort friste en sunnmøring!

DR:        Haha… ja ble det nytt gullkjede eller mer på BSU`n?

M:          Nei, alt gikk med til fridykkerutstyr, som er en voksende hobby…

DR:        Hva tenker du om årets regatta, og din sesong? Det var jo tydelig en Martin på full fart frem under romaskin NM!

M:          Jeg gleder meg veldig til DRC i år. Det satses åpenbart hardt fra arrangørens side, og det synes vi er veldig kult! Det blir en spennende sesong med OL-kvalifisering og et veldig sterkt lag. Nå er vi i tillegg til Kjetil (Borch) fire stykk på et veldig jevnt nivå, så hvordan utviklingen blir gjennom sesongen kommer til å bli avgjørende. Formen min er stigende, så det er gøy at det begynner å klaffe litt nå etter en skadepreget sesong ifjor.

DR:        Fantastisk, mange takk! Lykke til med både DRC og oppkjøring mot viktigere ting!

Så da er det bare å glede seg til å se første styrketest på vannet blant våre aller beste mannlige roere her i Drammen 27. april!