Revansjelyst!

Marianne tapte finalen i DRCR i 2018 for svenske Lovisa Claesson. Men hun stråler av revansjelyst og energi før sesongen trår igang! Kanskje blir det nok en norsk-svensk drømmeduell? Det er hvertfall en målrettet og energisk Marianne vi fikk prate med!

Marianne Madsen

DR:        Hei Marianne, du var finalist ifjor men måtte se dronningtittelen gå til Sverige. Da må jeg må jo spørre: Hvordan er revansjelysten nå?

M:          Hadde løyet hvis jeg sa at jeg ikke var keen på revansje. Svenskene skal få noe å bryne seg på!

DR:        Herlig! Så dronning av Drammen er en gjev tittel?

M:          Enhver mulighet til å ro mot verdenseliten må gripes. Og at dette skjer i Drammen, med så flotte omgivelser og stort engasjement, gjør det enda bedre!

DR:        Vi setter veldig pris påentusiasmen og støtten blant dere utøvere! Hvordan har vintersesongen vært? Er du i rute før sesongen?

M:          Det har vært bra oppkjøring på damegruppa denne vinteren! Som forøvrig er på vei mot treningssamling i Italia. Desverre var jeg litt uheldig idag på skitur og brakk ribbeinet. Så jeg blir hjemme for denne gang.

DR:        Uffda! Det blir vel litt alternativ trening fremover en stund da eller?

M:          Ja det blir fort det J Men jeg blir fulgt opp tett og støtteapparatet har erfaring med dette, så vi skal legge en best mulig plan!

DR:        Det er godt å høre! Kan du si noe om utfordringene med å ro sprintdueller?

M:          For det første er det en utfordring, som i langrennssprint, å holde det gående og varme opp mellom løp. For det andre kan det være en utfordring å komme opp i høy nok takt og hastighet så tidlig i sesongen.

DR:        Klarer dere å holde maks fart gjennom alle løpene, eller må man porsjonere så godt man klarer?

M:          Det er akkurat den balansen som er litt ”tricky”. I finalen vil man jo ha et ekstra gir, men for å komme til finalen i det hele tatt, så må man kanskje også ro maks i noen løp. Spesielt når det er så mange gode som deltar på Drammen Rivercup!

DR:        Da håper vi du rister av deg de ribbeinsplagene snart, så vi kan se deg i duell på elva! Hva er målet for resten av sesongen da?

M:          Det store målet for damegruppa er å kvalifisere en damebåt til OL under VM i Linz. Så håper jeg at jeg kan bidra med å sitte i den båten!

DR:        Det hadde vært fantastisk gøy! Hvilken båttype tror du er aktuell?

M:          Det er dobbeltsculler som blir hovedsatsingen, så kan det hende det blir noen andre småbåter. Singlesculler eller toer.

DR:        Kult! Vi gleder oss til å følge med 🙂 Lykke til med rehabilitering av ribbein og trening mot ny sesong!

M:          Tusen takk!! :)