Hampus Westerberg-Heltne

«Glad for at jeg ble tvunget til å gå på roskole»

Tekst og foto: Johan Rune Remmen

Hampus forteller at han nærmest måtte tvinges til å gå på roskole for fem år siden. I dag er 18-åringen toppidrettselev, og en av Norges raskeste juniorroere. Planen hans for å bli enda raskere er å bli jagerflyger.

  • «Det var foreldrene mine som mente at jeg måtte ha noe å gjøre i ferien. Jeg ble nærmest tvunget til å gå på roskole, bare for å ha noe å gjøre. Jeg synes det var litt skummelt i starten, men likte det bedre etter hvert. På roskolen møtte jeg Ulrik, og vi to har holdt sammen i mange år nå».

Hampus og Ulrik ror fortsatt sammen, og de to guttene har blitt lagt merke til i det norske romiljøet. De har vunnet lokale og regionale regattaer sammen og under NM i fjor ble det både sølv og bronse i båtklassene 4X og 2X. Hampus går nå i andre klasse på Wang Toppidrett i Oslo. Selv om det blir lange dager, synes Hampus det er helt greit å gå på skole i Oslo.

  • «Det blir jo litt reisevei, og noen ganger blir jeg veldig sliten, men alle har forståelse for det. Etter skoletid trener jeg på roklubben i Drammen, og der liker jeg meg godt».

Hva er det du liker aller best med rosporten?

  • «Det er gøy at de du trener sammen med også er konkurrentene dine. Alle er hyggelige mot hverandre, og alle engasjerer seg i hverandres fremgang, men når vi står på startstreken i en regatta er vi beinharde konkurrenter. Vi er veldig gode venner på fritiden, men innerst inne har nok alle lyst til være bedre enn lagkameratene sine».

Hva er det største du har opplevd i roingen hittil?

  • «Uttaket til Baltic Cup i fjor var kjempestort. At fire gutter fra Drammen skulle få lov til å representere Norge i en internasjonal konkurranse var helt uvirkelig. Det var bare så synd at den cupen aldri ble noe av. Nå håper jeg på en plass i dobbelfireren til junior EM. Muligheten er absolutt til stede, så kanskje dette kan bli en bedre sesong».  

Hva er det som engasjerer deg på fritiden?

  • «Politikk og sånt har jeg ikke tid til å engasjere meg i, så det blir nesten bare idrett. Jeg driver ganske mye med ski, både bortover og nedover, men nedoverski er mest gøy».

Hvilke fremtidsplaner har du, ut over roingen?

  • «Jeg har tenkt å ta utdanning i forsvaret og aller helst vil jeg bli jagerflyger. Jeg vet at det stilles veldig strenge krav til både fysikk og helse, men det passer meg egentlig fint».

Nylig fikk Hampus tildelt et velfortjent idrettsstipend fra Sparebanken Øst, som anerkjennelse for sin vilje til å satse og sine gode og lovende resultater.

Navn: Hampus Westerberg-Heltne
Alder: 18 år
Bosted: Danvik, Drammen
Klasse: Herrer Junior A