Thea Njaastad

«Turene med Pappa er det fineste jeg vet»

Tekst og foto: Johan Remmen

Thea Njaastad er elev på Wang Toppidrett. Hun står opp klokka halv fem om morgenen for å rekke skolen i Tønsberg, og etter skoletid er det rett til Drammen for å trene enda mer. Hun spiller i korps og går på ski, men aller best liker hun å dra på overnattingstur med Pappa. Hun er helt klar på at hun vil satse videre mot toppen som roer.

Hva var det som gjorde at du begynte å ro?

  • «Jeg spilte fotball fra første til syvende klasse. Det begynte å bli litt kjedelig, og da jeg så roerne på elva, syntes jeg det så mye morsommere ut. Venninnen min Tale gikk på roing, og da jeg fikk være med på en rotrening, gikk jeg rett hjem og sa at jeg ville slutte på fotball».

Hvordan var den første tiden som roer?

  • «Da jeg skulle være med på min første regatta på Årungen, fikk jeg nesten sjokk da jeg hørte at de hadde meldt meg på i singel. På siste trening hadde jeg veltet to ganger, og på Årungen blåste det, så jeg trakk meg fra hele greia. Men senere har det gått mye bedre».

Hvordan er en typisk dag for deg?

  • «Jeg står opp klokka halv fem om morgenen for å rekke toget til skolen, som ligger i Tønsberg. På skolen er det trening med styrke, intervaller og romaskin. Vi er ni roere, og om sommeren trener vi på vannet i ulike kombinasjonsbåter. Etter skolen tar jeg toget til Drammen, og fortsetter med mer trening i roklubben.»

Får du tid til noe særlig annet enn trening, da?

  • «Jeg spiller fortsatt fløyte i skolekorps, og det har jeg gjort i ti år. Jeg rekker akkurat korpsøvelsen etter trening på onsdager. I tillegg liker jeg veldig godt å dra på tur med Pappa. Vi går turer sammen hele året, og noen ganger overnatter vi ute. Det er det aller fineste jeg vet.».

Forrige sesong var lovende for Thea. Da rodde hun som junior A, selv om hun fortsatt var ung nok til å ro i den yngre klassen junior B. I konkurranse med eldre roere ble det to 6. plasser i NM, i singel og dobbel. Det var Thea veldig fornøyd med. Denne sesongen er hun klar for å hevde seg enda høyere som junior A.  

  • «Jeg håper selvfølgelig på å bli tatt ut til lagbåt i EM og VM som junior. Det kan skje allerede i årets sesong, men jeg skal satse videre, og har tenkt å bli så god at jeg kan få en plass på U23 landslaget om noen få år».

Du trente en-året båt en stund, som ikke er så vanlig på Drammenelva. Får vi se mer av det?

  • «Emma og jeg prøvde en periode å trene en-året. Hvis vi skulle satset videre på dette, måtte vi nok kuttet ut både singel- og dobbelsculler, og det har jeg ikke lyst til. Fra nå av blir det nok mest paråret båt på meg. Det er det jeg har tenkt til å satse på».

Noe fremtidig yrke har ikke Thea tenkt så mye på, men hun nevner at fysioterapeut kan være en mulighet.

  • «Når jeg er hos fysioterapeuten min stiller jeg alltid masse spørsmål, som fysioterapeuten må google. Da blir jeg alltid veldig engasjert, så kanskje det yrket kunne være noe for meg».

Navn: Thea Njaastad
Alder: 16 år
Bosted: Øren, Drammen
Klasse: Damer Junior A

Flere intervjuer: https://www.drammenroklubb.no/klubbprofiler/