Siri Eva Kristiansen

«Liker å trene med kroppen over vannet»

Siri Eva Kristiansen (foto: Johan Sebastian Remmen)

Siri Eva Kristiansen er ganske ny i Drammen Roklubb, men har lang fartstid som toppidrettsutøver. Hun har rodd for andre klubber både i Norge og USA, men kom til Drammen Roklubb i 2020. Hun har også en fortid som svømmer der hun har titler både som Norgesmester og Nordisk mester. Som svømmer deltok hun både i Ungdoms-OL, Junior EM og World Cup. I det amerikanske mesterskapet ble hun nummer to som junior.

Hva var grunnen til at du skiftet idrett og begynte med roing?

  • «Da jeg studerte i USA var romaskin en del av treningen for svømming. Da rotreneren så meg ro, mente han at jeg hadde talent og tilbød meg en plass på laget. Dermed ble jeg roer.»

I USA kombinerte hun idretten med fem års studier i programmering på Indiana University. Nå bor hun i Drammen og studerer satellitteknologi på deltid. Det er allikevel treningen som tar mest tid.

  • «Jeg trives godt i Drammen Roklubb, og nesten hver dag trener jeg med juniorene her. Utover trening og studier blir det ikke så mye tid til overs, men hjemme prøver jeg å slappe mest mulig av».

Hvordan opplever du forskjellen på de to idrettene?

  • «I svømming er det veldig små marginer, og en liten feil kan i verste fall gjøre at du har tapt før du når vannet. I roing er det lengre løp og det er mye mer spennende. Dessuten byr jo treningen på en annen opplevelse, for å si det mildt. En svømmehall klokken seks om morgenen er ikke den samme opplevelsen som å sitte i en båt en fin sommerdag på Årungen. Det er faktisk ganske fint å kunne trene med hele kroppen over vannet».

Siri Eva er en av de få som har deltatt i World Cup i to idretter. Etter at hun skiftet idrett i 2015 har hun fått en ny idrettskarriere, og igjen hevder hun seg i toppen. Med Christiania Roklub ble det NM gull både i 2-, 4- og 8+, og en 4. plass i singel. Det har også blitt flere sesonger på landslaget der hun har deltatt i ulike lagbåter både i EM og VM.

  • «Under EM i Lucerne 2019 rodde jeg 2- sammen med Hanna Inntjore. Vi var veldig nære ved å nå finalen, og fikk en 9. plass sammenlagt. Dette var første gang jeg kjente på alvor at det var mulig å hevde seg i verdenstoppen. Det var en veldig fin følelse».

Kommende sesong er det knyttet stor spenning til hvilke regattaer som blir gjennomført, etter den spesielle pandemi-tiden vi har hatt. Siri Eva har tro på at både EM og World Cup blir gjennomført, og i tillegg satser hun mot kvalifikasjonsregattaen til OL i april. Lagene til OL er ikke satt sammen ennå, men om alt går rett vei for Siri Eva, kan hun kanskje bli å se i norsk lagbåt i Tokyo.

Vi krysser fingrene og ønsker Siri Eva Kristiansen lykke til!

På høstmøtet i 2020 ble Siri Eva ønsket velkommen til klubben av leder Fredrik Bekken

Navn: Siri Eva Kristiansen
Alder: 28 år
Bosted: Åssiden, Drammen
Klasse: Damer Senior

Flere intervjuer: https://www.drammenroklubb.no/klubbprofiler/