Sorø-regattaen 2017

En stor gjeng fra Drammen Roklubb la ut på tur torsdag 29. juni for å delta i den internasjonale Sorø-regattaen i Danmark. Alle aldersklasser unntatt masters var med, junior D-C-B-A og senior, totalt 29 personer inkludert foreldre og søsken. På hengeren hadde vi lastet 18 båter, årer, riggere, bukker, telt, bord, krakker og campingstoler – det er jammen bra vi har en romslig henger! En hyggelig overfart med danskebåten til København ventet oss, deilig koldtbord og diverse turer i tax-free butikken!

Det var meldt store nedbørsmengder i Danmark, heldigvis ble det ikke så ille som fryktet. Men vått var det, så det var godt å ha med regntøy og gummistøvler. Teltet kom opp i rekordfart, mat ble kjøpt inn og lunsj ble fortært i teltet. Båtene ble rigget og banen testet. På kvelden spiste vi deilig koldtbord på Postgarden Hotel i sentrum.

Etter en god natts søvn på Comwell Hotel var det tidlig opp, kl 06.15 reiste de første til regattabanen. Som vanlig er junior C de første som ror, men Håkon W, Tale og Andrea taklet det fint. For Håkons del endte det med gull i finalen senere på dagen. Elias i HJB rodde singelsculler og gikk videre til C-finale hvor han endte med en flott 2. plass.

Astrid og Siri vant sitt forsøksløp i damer senior dobbeltsculler og var strålende fornøyde med bronsemedaljer i finalen noe senere. Karoline kom til A-finalen i singelsculler junior B, den rodde hun på en imponerende måte. Hampus og Ulrik kom til A-finalen i dobbeltsculler, det endte med sølvmedaljer bak Ormsund. Tale hadde noen problemer med styringen i forsøket i singelsculler, men rodde mesterlig i finalen selv om medaljene glapp. Jonas og Elias var ikke helt fornøyde etter forsøket i dobbeltsculler junior B, men vant gullmedalje i C-finalen litt senere. Jonas, Håkon W, Ulrik og Hampus rodde forrykende i dobbeltfirer junior C, men medaljene glapp fordi en konkurrent rodde med styrmann og fikk 8 sek fradrag i tid. En skuffende erfaring da de kom i mål som tredje båt! Senior damene, Fanny, Astrid, Siri og Sara, møtte meget sterke konkurrenter med både OL og VM deltakelse, de endte på 4 plass. Eirik og Håkon børstet støvet av gamle konkurranseegenskaper og var strålende fornøyde med bronsemedaljer i finalen!

På kvelden var det deilig mat på hotellet og den tradisjonelle fotograferingen på krakken.

Søndagen opprant med noe lettere vær før regnet kom tilbake. Heldigvis klarnet det opp utpå dagen.

Seniorgutta var først i ilden denne dagen. Ny plass i A-finalen hvor de endte som nummer fire. Håkon W erobret en ny medalje i singelsculler, denne gangen bronse. Tale og Andrea knivet meget bra i dobbeltsculler, bronsemedaljen glapp dessverre, men jentene viste flott roing! For Elias ble det en 4. plass i singelsculler og senior damene fikk samme plassering i dobbeltfirer med samme sterke motstand som dagen før. Junior C guttene var revansjesugne i dobbeltfirer, de rodde forrykende fra start til mål og vant sølvmedaljene. Og det beste av alt var at de slo erkerivalene fra Norge, Christiania. Andrea debuterte i singelsculler junior D. Nervøsiteten fra før start var glemt da hun begynte å ro, hun vant en flott sølvmedalje. Tale rodde meget bra i singelsculler, det samme gjorde overraskelsen Emma som stilte til start etter lang tids sykdom. For noen flotte jenter vi har! Både Hampus og Ulrik i junior C og Elias og Jonas i junior B vant sølvmedaljer i sine heat i dobbeltsculler. Karoline var eneste norske i sitt heat i singelsculler. En flott bronsemedalje mot sterke danske konkurrenter lar seg absolutt høre!

En lang regattahelg i Danmark var over. En super gjeng med lagmoral, samhold og hjelpsomhet overfor alle, foreldre som står på og bærer båter inn og ut av brygga, er heiagjeng og laster henger! Vi er virkelig SAMMEN FOR DRAMMEN.